Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winkeliers in binnenstad lijden kwart omzetverlies

16-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
shoppen winkelen 1127

Winkeliers in het centrum van grote steden draaien een kwart minder omzet dan in 2019 door de coronacrisis. Dat meldt de brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail. Deze vergeleek omzetcijfers van winkelketens van vorige week met die van een jaar ervoor.

In Amsterdam was de omzetdaling heviger. Hier worden de winkelstraten normaal ook door veel toeristen bezocht. De omzet bedroeg hier tussen 5 en 11 oktober slechts 44 procent van de opbrengsten in dezelfde week in 2019. Daarnaast daalde in Utrecht, Rotterdam en Den Haag de omzet met ongeveer een derde.

Oproep: winkel alleen en doelgericht

Dankzij de coronacrisis zijn veel winkelstraten een stuk leger. De overheid roept namelijk op om in je eentje doelgericht te winkelen, waardoor winkelen als groepsuitstapje veel minder aan de orde is. Volgens INretail kregen winkels in Amsterdam en Den Haag grofweg de helft van het aantal bezoekers van vorig jaar over de vloer. In Utrecht en Rotterdam daalde het aantal bezoekers met respectievelijk 44 en 45 procent. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!