Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winkeliers houden de Sint voor de gek

18-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
speelgoed_04.jpg
Sinterklaas wordt in de maling genomen met nepaanbiedingen van speelgoedwinkels. Dat maakte de Consumentenbond maandag bekend op basis van eigen onderzoek.
Nep
,,De speelgoedaanbiedingen van Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp zijn meestal nep'', concludeert de bond. De organisatie vergeleek 75 prijzen van populair speelgoed van begin deze maand met de prijzen in juli. In veel gevallen is het speelgoed juist duurder geworden in plaats van goedkoper.
Alsof-aanbieding
,,Een Legotrein van Intertoys van 124,99 euro voor 114,99 euro is wellicht aantrekkelijk, maar in juli 2013 kostte dezelfde trein bij Intertoys 99,99 euro. De ‘Lego City kustwachthelikopter’ kostte bij Wehkamp deze zomer 17,99 euro en in de aanbieding deed Wehkamp alsof het speelgoed flink afgeprijsd was van 29,99 voor 22,99 euro'', aldus de Consumentenbond.
Brieven met een roe
Bij Intertoys bleken 17 van de 20 onderzochte aanbiedingen onterecht, bij Bart Smit 7 van de 10 en bij Blokker 8 van de 10. ,,Om Bart Smit, Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp duidelijk te maken dat zij moeten stoppen met nepaanbiedingen stuurt de Consumentenbond maandag de bedrijven een roe en een waarschuwing van Sinterklaas''.
V&D wel eerlijk
Warenhuis V&D heeft minder speelgoedaanbiedingen dan andere bedrijven, maar ze kloppen volgens de organisatie wel.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!