Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Winkelier wil wapen tegen overvallers

7 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pistool_01.jpg
Om zich te weren tegen overvallers, willen winkeliers het recht krijgen op wapenbezit. Ruim 60 procent van hen pleit voor verruiming van de Wapenwet. Een op de vijf ondervraagde winkeliers heeft al een wapen achter de toonbank. Dat schrijft het AD op basis van onderzoek van EenVandaag onder duizenden winkeliers.
Slagwapens
De grote meerderheid van de winkeliers is gewapend met slagwapens als honkbalknuppels, maar ook ijzeren staven en stoelpoten met spijkers worden genoemd. Enkele juweliers erkennen over een vuurwapen te beschikken. Deskundigen vrezen voor 'geweldsescalatie' en een 'wapenwedloop'.
88 procent van de winkeliers zegt begrip te hebben voor het wapenbezit van het juweliersechtpaar in Deurne. Een ruime meerderheid (63 procent) vindt dat het stel niet moet worden vervolgd wegens verboden wapenbezit.
Update:
Reactie Ministerie van Veiligheid en Justitie
Het ministerie van Veiligheid en Justitie blijft ertegen dat winkeliers wapens hebben om zich te kunnen verweren tegen overvallers. ,,Het mag gewoon niet en je zou alleen maar een geweldsspiraal krijgen'', aldus een woordvoerder woensdag. ANP/Algemeen Dagblad

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar