Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Winkel moet zelf plastic tasjes verminderen'

11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic-water_04.jpg
Winkels moeten er zelf voor zorgen dat ze veel minder plastic tassen aan klanten meegeven. Doen ze dat niet, dan zal staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) met wetgeving komen om het aantal tasjes terug te dringen.
Meedenken
Dat kondigde ze donderdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. De branches, zoals kledingwinkels, warenhuizen, slagers en bakkers, moeten uiterlijk in juni een plan inleveren waarin staat hoe ze het probleem denken aan te pakken. Volgens Mansveld kunnen ze daarbij hun voordeel doen met de uitkomsten van een proef waaruit is gebleken dat het vragen van een bijdrage van 10 cent per tasje helpt om het aantal plastic tassen te verminderen.
Campagne
Mansveld vindt ook dat de branches zo snel mogelijk een gezamenlijke campagne moeten beginnen om ondernemers en consumenten te vertellen hoe belangrijk het is om veel minder plastic tassen te gebruiken. De staatssecretaris wil zo'n campagne ondersteunen via het programma Duurzaam Doen, waarmee ze mensen wil inspireren om milieubewuster te leven.
Ze wijst erop dat er ondertussen ook wordt gewerkt aan duurzame alternatieven voor plastic tassen. Maar de eerste prioriteit is het terugdringen van het aantal plastic tasjes, aldus Mansveld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!