Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Windstoten zorgen voor overlast

10-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
equestrian-456018_1280.jpg
Het onstuimige weer zorgt op verschillende plekken in Nederland voor overlast. Vanwege de zware windstoten raadt Rijkswaterstaat zaterdag automobilisten af om met een aanhanger of caravan de weg op te gaan.
Vliegverkeer
Ook het luchtverkeer heeft last van de harde wind. Door de harde windstoten zijn verschillende vluchten van en naar Schiphol zaterdag vertraagd. Er zijn geen vluchten geannuleerd, zei een woordvoerster van de luchthaven. Reizigers krijgen het advies informatie over hun vlucht in te winnen op de website van Schiphol of bij hun luchtvaartmaatschappij.
Schade
De storm heeft in de kustprovincies de afgelopen nacht her en der schade opgeleverd, maar van grote incidenten is geen sprake. De brandweer in de regio's Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid moest verschillende keren uitrukken. Zo viel in Maassluis (Zuid-Holland) een boom op een auto en waaide er in Vlaardingen een grote partytent om.
Waarschuwing
Het KNMI waarschuwt zaterdag voor zware windstoten in het hele land met in de kustprovincies snelheden van rond de 100 kilometer per uur. In de middag trekt er een buienlijn over het land die gepaard kan gaan met zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur en langs de kust 120 kilometer per uur.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!