Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Windows 7 klaar voor de massa

22-07-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4275815.jpg
Windows 7 van softwarebedrijf Microsoft is af en klaar voor de massa. De softwarecode van het besturingssysteem wordt nog deze week naar computerfabrikanten verzonden. Dat maakte Rich Reynolds, verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Windows, woensdag bekend.
,,Het besturingssysteem is klaar voor het grote publiek'', aldus Reynolds. Nu kunnen computerfabrikanten hun hardware testen op de definitieve versie van Windows 7, het besturingssysteem dat de kritiek op Vista moet doen vergeten. De laatste aanpassingen kunnen nu worden gemaakt, waardoor de hardware goed werkt onder het nieuwe besturingssysteem. Windows 7 ligt 22 oktober voor consumenten in de schappen. ,,De systemen worden nog verder afgesteld'', aldus Reynolds, die terzijde werd gestaan door Jim Ginger, hoofd van Dell Services.
Dell was eerder deze maand nog een opvallende afwezige in een lijstje van internetbedrijf Google. HP, Acer, Lenovo en Toshiba, vier van de vijf grootste computerfabrikanten, meldden toen een nieuwe computer op de markt te brengen met het nieuwe gratis besturingssysteem van Google, Chrome OS. Volgend jaar moet Chrome OS verkrijgbaar zijn. Acceptatie van Windows 7 is belangrijk voor Microsoft, omdat het softwarebedrijf de hete adem van Google in de nek voelt.
Windows 7 is veel kleiner, lichter en sneller dan het veel bekritiseerde Vista, aldus kenners. Het nieuwe besturingssysteem werd in eerste tests geprezen om zijn snelheid, terwijl Vista op dat punt faalde. Zo zou Windows 7 in seconden moeten kunnen opstarten. Ook moet Windows 7 gebruiksvriendelijker zijn dan Vista. Bij Vista werden mensen soms gek van de verzoeken van het besturingssysteem als ze iets wilden installeren of iets wilden verwijderen. Dat zou in de nieuwe Windowsversie verleden tijd zijn.
Qua uiterlijk zijn er geen grote veranderingen. Onder Windows 7 zijn wel alleen iconen van toepassingen zichtbaar op de taakbalk. Daarnaast is de zijbalk van Vista verdwenen, maar de gadgets niet. Die kunnen gebruikers naar behoeven op de desktop plaatsen. Verder laat Microsoft de keuze van allerlei functies die het systeem traag kunnen maken, aan de gebruiker over. Het gaat bijvoorbeeld om de zware visuele snufjes van het systeem.
In Europa wordt het systeem geleverd zonder Internet Explorer 8. Daarmee lijkt het bedrijf tegemoet te willen komen aan eisen van de Europese Commissie, die een onderzoek doet naar machtsmisbruik rond Internet Explorer.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!