Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Windows 10 gratis voor bestaande klanten

22-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windows-10_02.jpg
Klanten van softwaregigant Microsoft kunnen, als het besturingssysteem uitkomt, gratis updaten naar Windows 10. Dat heeft vicepresident Terry Myerson van het bedrijf woensdag bekendgemaakt tijdens een presentatie over het nieuwe besturingssysteem.
Aanbod voor één jaar
Het aanbod geldt in het eerste jaar na de officiële uitrol van Windows 10 en is voor gebruikers die hun computer nu laten draaien op Windows 7 of een meer recente variant van het besturingssysteem. Na het eerste jaar moeten gebruikers gaan betalen als ze de upgrade willen installeren. Om wat voor bedrag het dan gaat, is nog niet bekend.
Veel klachten over Windows 8
Windows 10 moet Microsoft weer vooruithelpen na de tegenvallende ontvangst van voorganger Windows 8. Gebruikers klaagden dat die versie te veel is gericht op gebruikers van een touchscreen. Bovendien misten zij een duidelijke knop om terug te keren naar het vertrouwde 'thuis'-scherm. Volgens analisten wordt Windows 8 wereldwijd op minder dan 15 procent van de computers gebruikt.
Geschikt voor pc, tablet en smartphone
Het nieuwe Windows 10 wordt een systeem dat zowel voor pc’s, tablets en smartphones geschikt is. Daarmee hoopt Microsoft de basis te verbreden voor ontwikkelaars van nieuwe software en applicaties.
Microsoft demonstreerde op zijn presentatie ook een holografische bril, de Hololens. Die toont de werkelijke wereld, aangevuld met virtuele toepassingen. Concurrent Google kondigde begin deze maand juist aan voorlopig te stoppen met zijn Google Glass. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!