Kassa

Wilders: verlaag btw-tarief tijdelijk naar 0 procent

31-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld verzekering verzekeren berekenen besparen rekenmachine 1127

De PVV pleit ervoor dat Nederland, net als België en Duitsland, tijdelijk het btw-tarief moet verlagen. Partijleider Geert Wilders ziet het als een coronamaatregel waar zowel de consument als bedrijven van profiteren. Dat meldt De Telegraaf.

De coalitie onderhandelde afgelopen week over de begroting voor 2021 en over een nieuw steunpakket voor bedrijven die door het coronavirus hard getroffen worden. Veel plannen lekten al uit. Een voorstel dat daar niet bij zat, is het verlagen van de btw. Een gemiste kans, stelt Wilders.

Op dit moment staat het btw-tarief op negen procent. De PVV wil dat het lage btw-tarief per ingang van 1 oktober voor een jaar naar nul gaat. Voor consumenten kan dit tot een veel goedkopere boodschappenkar leiden. Volgens de grootste oppositiepartij plukken ook bedrijven die door corona in de knel zijn geraakt ervan. Wilders: "Er is geen tijd te verliezen. De banen van honderdduizenden Nederlanders staan op het spel en bedrijven in bijvoorbeeld de horeca en de evenementenbranche hebben het enorm moeilijk. Er is nu snel een investering nodig die burgers en bedrijven direct lucht geeft."

Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

wimmi20
wimmi201 sep. 2020 - 13:30

Die BTW heeft De Regering hard nodig.

wimmi20
wimmi201 sep. 2020 - 13:29

Die BTW heeft de regering hard nodig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!