Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wijzigen belastingaangifte wordt eenvoudiger

06-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belastingdienst_16.jpg
Het wordt een stuk eenvoudiger om de belastingaangifte te wijzigen voor wie 'm al heeft ingediend. In plaats van een briefwisseling met de Belastingdienst, wordt het mogelijk om tot anderhalf jaar na de aangifte aanpassingen via het eigen belastingdomein op de site van de Belastingdienst door te geven.
Nieuwe maatregel
Dat blijkt uit een wijziging van de wet op de rijksbelastingen, die staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) donderdag heeft opengesteld voor commentaar van belanghebbenden. De maatregel moet de fiscus op jaarbasis 10 miljoen blauwe enveloppen schelen.
Afronding binnen 3 maanden
Weekers wil verder aangiften waarbij de fiscus overtuigd is van de juistheid al binnen 3 maanden afronden met een aanslag, veel sneller dan nu het geval is. Aan de andere kant wordt voor belastingplichtigen die de fiscus oplichten de navorderingstermijn fors verlengd, van 5 naar 12 jaar.
Eigen berichtenbox
Weekers wil alle belastingplichtigen een eigen berichtenbox geven waarmee met de Belastingdienst gecommuniceerd kan worden. Daarmee verdwijnen miljoenen blauwe enveloppen, en wordt het verkeer tussen burger en Belastingdienst digitaal en een stuk informeler, aldus de VVD-staatssecretaris. Voor de toeslagen bestaat deze mogelijkheid al.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!