Kassa

Wijkverplegers komen in actie

03-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
arts huisarts zorg bloeddruk 930x520
De wijkverpleegkundigen komen in actie. Ze zijn wel blij dat bepaalde bezuinigingen niet doorgaan, maar dat is ze niet genoeg. Er moet een plan komen om meer armslag te krijgen in de zorg zelf en dan om te beginnen door minder administratieve druk.

Alleen positieve administratie

Daarom gaan ze één dag lang, 20 november, alleen die administratie doen die ten goede komt aan cliënt of patiënt. ,,Staken is geen geschikt middel, omdat het ten koste gaat van de cliënten. Vandaar deze actie, die juist méér zorg oplevert'', aldus een woordvoerder van beroepsvereniging van verplegenden en verzorgenden V&VN.
Daarom laten ze de urenregistratie zitten, de doelgroepenregistratie en de mappen voor de inspectie.

Noodplan

V&VN pleit voor een noodplan om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Dat tekort dreigt steeds erger te worden, ook al doordat veel verplegenden zich ziek melden of kiezen voor iets anders wegens de werkdruk.

Niet alleen voor wijkverpleegkundigen

,,Deze actie is niet alleen voor wijkverpleegkundigen. We nodigen alle zorgprofessionals uit om zich bij de actie aan te sluiten'', aldus V&VN-directeur Sonja Kersten. 

Voldoende geld voor extra personeel

,,Ik heb het begrepen en snap het heel goed", reageert minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op de aankondiging dat er actie komt. Hij heeft volgende week een gesprek met de wijkverpleegkundigen. Het gaat dan over de aanpak van administratieve lasten en wat er nodig is om te zorgen voor voldoende mensen.
Er is volgens hem voldoende geld om extra personeel aan te nemen, maar er zijn op dit moment onvoldoende mensen om die vacatures op te vullen. ,,Daar zullen we fors mee aan de slag moeten." ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tattoodick45
tattoodick453 nov. 2017 - 15:53

Schande! Eerst zegt Rutte dat er 100 miljoen wordt bezuinigd op de wijkzorg, daarna gaat de bezuiniging niet door. Volgens mij een voorop gezet plan zodat Rutte kan zeggen dat hij luistert naar de oppositie! Wat een lachertje! Er moet juist meer geld naar de wijkzorg!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!