Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Wii minst gebruikte spelcomputer'

08-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2493365.png
De Wii is wereldwijd de meest verkochte spelcomputer, maar de eigenaren maken er veel minder gebruik van dan van een Xbox of een Playstation. Dat blijkt althans uit een onderzoek van dataverzamelaar Nielsen in de Verenigde Staten.
In december vorig jaar speelden Amerikaanse Wii-bezitters gemiddeld 6,8 procent van de tijd met hun spelcomputer. Bij de eigenaren van een Xbox 360 en Playstation 3 gaat het om respectievelijk 11,4 en 10,6 procent. Per sessie spelen zij meer dan een uur, bij de Wii is dat iets minder dan een uur.
Het verschil is te verklaren door de grotere mogelijkheden die een Xbox of een Playstation bieden. De fabrikanten, Microsoft en Sony, hebben hun spelcomputer neergezet als een entertainmentapparaat dat ook muziek en films kan afspelen. Ook bieden zij spellen die de fanatieke gamer meer aanspreken. Nintendo mikt met zijn Wii vooral op plezier voor het hele gezin.
De meest actieve spelers zijn jongens tussen de twaalf en zeventien jaar. Alleen bij de Playstation 3 overheerst de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar, aldus Nielsen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!