Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wiebes wil snel afspraken maken in Groningen

22-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis 930 520
Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) wil snel met bestuurders van gemeenten in Groningen afspraken maken over de gevolgen van de aardbevingen in die provincie. Wiebes zei woensdag bij een werkbezoek aan onder meer Huizinge, Appingedam en Loppersum dat hij over twee weken opnieuw naar Groningen komt en dat wat hem betreft alles nu in de ,,snelkookpan" gaat.

Oproep aan Groningers om tot een visie te komen

Hij wil met onder meer gemeenten, provincie en Hans Alders (Nationaal Coördinator Groningen) afkaarten wie wat gaat doen. Hij riep de Groningers ook op met een visie te komen. ,,De schadeafhandeling ligt stil en de versteviging van huizen gaat te langzaam. Groningen moet met een toekomstvisie komen, want wij gaan niet lukraak staal in woningen aanbrengen. Den Haag gaat niet bepalen wat in Groningen gaat gebeuren", aldus Wiebes.

Gaswinning

Groningen kampt met aardbevingen die het gevolg zijn van de gaswinning in de provincie. Door de bevingen raken gebouwen beschadigd en voelen mensen zich onveilig. ,,Dit is een Nederlands overheidsfalen van on-Nederlandse proporties. De Rijksoverheid moet zijn huiswerk overdoen", aldus Wiebes.

Zwaarste aardbeving in Huizinge

De minister begon zijn werkbezoek in Huizinge, het dorp dat in 2012 werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,6. Het was de zwaarste beving ooit gemeten in Groningen en het begin van de discussie over de gaswinning.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!