Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wie krijgen de meeste verkeersboetes?

28-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
camera-19223_1920.jpg
Bestuurders van een Audi krijgen relatief vaak een boete. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van verzekeraar Netpolis onder ruim 1000 automobilisten. Elke ondervraagde Audi-rijder krijgt jaarlijks minstens een boete voor te hard rijden en ook voor het rijden door rood en fout parkeren gaan zij relatief vaak op de bon.
Bestuurders van een Kia gaan het minst vaak op de bon, al staan ze wel in de top-3 van automobilisten die betrapt worden op het rijden met te veel alcohol achter de kiezen. Ook bestuurders van Seats en Citroëns worden daar relatief vaak op gesnapt en voor bekeurd. Mensen die een Seat rijden, worden sowieso vaak beboet. Ze volgen op ruime afstand van de Audi-rijders, maar nog altijd krijgt 4 procent van de Seat-bestuurders meer dan 10 boetes per jaar. Verder blijkt uit het onderzoek dat Mercedes-bestuurders het minst vaak een boete krijgen voor het rijden door rood licht en dat Opel-rijders het minst vaak betrapt worden op een snelheidsovertreding.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!