Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WHO: minder zout in eten

01-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_zout.jpg
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft donderdag nieuwe richtlijnen voor een gezonde voeding gepubliceerd. Volwassenen wordt aangeraden minder dan 2 gram natrium of 5 gram keukenzout en ten minste 3,51 gram kalium per dag te gebruiken om het risico van hartziekten en hersenbloedingen te verminderen.
Eerder beval de VN-organisatie volwassenen aan 2 gram natrium te gebruiken, maar nu wordt gesproken van minder dan 2 gram. Voor het eerst komt de WHO ook met aanbevelingen voor het gebruik van natrium, keukenzout en kalium voor kinderen, afhankelijk van hun gewicht, leeftijd en behoefte aan energie. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde in 2006 de Nederlanders niet meer dan 6 gram zout per dag te gebruiken. De consumptie ligt met ongeveer 10 tot 12 gram per dag aanzienlijk hoger.
ANP

Meer over:

who, zout, diginieuws
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor