Kassa

WHO: jaarlijks 7 miljoen doden door luchtvervuiling

02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fabrieken_Co2_930x520
Jaarlijks sterven 7 miljoen mensen wereldwijd door luchtverontreiniging, schat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag in een rapport.

Armen meest bedreigd door luchtvervuiling

Negen op de tien mensen wordt blootgesteld aan te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen in de lucht, blijkt uit nieuwe data van de WHO. De VN-organisatie houdt een database bij over de luchtkwaliteit van 4300 steden in 108 landen.
,,Luchtverontreiniging bedreigt ons allemaal, maar de armste en meest gemarginaliseerde mensen dragen het grootste deel van de last'', zegt WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus. ,,Als we niet spoedig optreden tegen luchtvervuiling, zullen we nooit in de buurt komen van duurzame ontwikkeling.''
De grootste problemen ziet de WHO in Azië en Afrika, waar 90 procent van de doden vallen. Maar ook Europa kent steden die volgens de WHO ongezond zijn. ANP

Meer over:

who, luchtvervuiling
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol2 mei 2018 - 16:30

Dat er jaarlijks nog veel meer slachtoffers vallen door slap of corrupt justitie beleid wordt maar niet onderzocht, dat licht ook in de zogenaamd beschaafde landen te gevoelig. Dan moeten weer allerlei politici dingen vergeten of niet meer kunnen herinneren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!