Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WhatsApp stopt 1 januari met ondersteuning oude toestellen

29-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
187 keer bekeken
  •  
whatsapp appen fraude 1127
Gebruik je WhatsApp op een oude smartphone? Dan moet je even opletten. Per 1 januari stopt eigenaar Facebook met de ondersteuning van de berichtenapp op telefoons met een oud besturingssysteem. 
Voor Apple geldt dat WhatsApp niet meer optimaal draait op besturingssoftware ouder dan iOS 9. Met een iPhone 4, 3GS of ouder zit je dus in de gevarenzone vanaf 1 januari. Apple is inmiddels toe aan iOS-versie 14.
WhatsApp functioneert niet meer goed op telefoons met besturingssysteem Android 4.0.3 (uit najaar 2011) of ouder. Google heeft inmiddels Android 11 geïntroduceerd.

Welke gevolgen?

Per 1 januari zal de app nog wel even werken op oude telefoons. Houd er wel rekening mee dat er geen (veiligheid)updates meer volgen of ondersteuning meer is. Ook kunnen sommige functies in WhatsApp het opeens niet meer doen, met bovengenoemde besturingssoftware.

Wat te doen?

Als je telefoon modern genoeg is kan je wellicht upgraden naar een nieuwere versie van het besturingssysteem. Anders is het alternatief uitkijken naar een nieuwe(re) smartphone, wil je veilig gebruik kunnen blijven maken van de berichtenapp.

Welke versie?

Wil je weten welke versie van Android op jouw telefoon draait? Lees de uitleg bij Google support.
Uitleg over het achterhalen van de softwareversie op iPhones lees je hier op de supportpagina van Apple.
Bronnen: Androidworld, Standaard.be
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!