Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WhatsApp introduceert privacy-instellingen voor Android

11-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
whatsapp_12.jpg
WhatsApp heeft een aantal privacy opties toegevoegd aan zijn Android-versie. Gebruikers kunnen nu informatie over wanneer zij het laatst online zijn geweest verbergen. Daarnaast is het ook mogelijk om de profielfoto en de status voor anderen onzichtbaar te maken. 
'Laatst gezien'-tijd
De iPhone-versie had al langer de optie om de ‘laatst gezien’-tijd te verbergen, maar op Android was dat tot nu toe niet mogelijk. Gebruikers kunnen er nu voor kiezen om de ‘laatst-gezien’-tijd te tonen aan iedereen, alleen vrienden of aan helemaal niemand. Als ze voor de laatste optie kiezen, kunnen ze ook niet zien wanneer anderen voor het laatst online waren. Op de iPhone is het alleen mogelijk om deze optie aan iedereen te tonen, of voor helemaal niemand. 
Andere opties
WhatsApp gebruikers op Android kunnen vanaf nu hun profielfoto en WhatsApp-status verbergen of enkel aan vrienden tonen. Of deze functie ook mogelijk gaat zijn op iOS voor de iPhone is nog niet bekend. Standaard zijn zowel de ‘laatst gezien’-tijd, de profielfoto als de status voor iedereen zichtbaar.
Privacy schending
Eerder deze maand kwam WhatsApp al in opspraak vanwege zijn privacy regelingen. Zo werd het duidelijk dat het bedrijf van iedere gebruiker het volledige adresboek tot zich neemt. Daardoor worden ook de telefoonnummers van contactpersonen die zelf helemaal geen gebruik maken van de berichtendienst, opgeslagen. Lees hier het hele artikel.
Tweakers/Kassa
WhatsApp Android privacy-instellingen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!