Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'WhatsApp gebruikt voor spionage'

01-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
whatsapp_28.jpg
Via een gat in WhatsApps beveiliging zijn zeker 1400 mensen uit twintig landen, waaronder hoge regerings- en legerfunctionarissen, bespioneerd. Dat melden bronnen rond het onderzoek dat WhatsApp zelf doet tegen persbureau Reuters.
Het zou dankzij de kwetsbaarheid mogelijk zijn geweest om de desbetreffende 1400 telefoons over te nemen. Wie er achter deze hack zit, is niet bekend. De slachtoffers zouden onder meer uit de Verenigde Staten, Mexico, India, Pakistan, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten komen. India heeft WhatsApp om opheldering gevraagd.

Spionagesoftware

Afgelopen dinsdag begon WhatsApp een rechtszaak tegen het Israëlische softwarebedrijf NSO Group. Dit bedrijf zou de spionagesoftware hebben gemaakt die het mogelijk maakt om via WhatsApp op de telefoons te kunnen van onder andere journalisten, diplomaten, mensenrechtenactivisten, dissidenten en hoge regeringsfunctionarissen.

Dader(s) onbekend

Het is niet bekend wie gebruik heeft gemaakt van deze hack-software. NSO Group geeft enkel aan dat het de software aan overheden verkoopt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid was al op de hoogte van een misbruik van een lek in WhatsApp bij het Nationaal Cyber Security Centrum. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!