Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wetswijziging kost huurders tientallen euro's

20-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
huis koop huur woning hypotheek 930
Huurders krijgen de komende jaren tientallen euro's minder huurtoeslag dan waarop ze rekenden. Dat komt doordat het deel van de huur dat ze zelf moeten betalen, gaat meestijgen met de huurprijs, heeft de Woonbond berekend.

Maatregel scheelt schatkist 138 miljoen

Nu is het zelf te betalen deel, de zogeheten basishuur, nog gekoppeld aan de bijstand, maar het kabinet gaat dat veranderen. Dat kost de gemiddelde ontvanger van huurtoeslag in 2019 jaarlijks gemiddeld 24 euro en 94 euro in 2022. De maatregel scheelt de schatkist aan het eind van de kabinetsperiode 138 miljoen euro.
De Woonbond noemt de gevolgen van de maatregel ,,schandalig''. Directeur Ronald Paping wijst erop dat de regel dat de basishuur niet meer kon stijgen dan de bijstand was bedoeld om de allerlaagste inkomens te beschermen tegen grote huurstijgingen. ,,Ik zie veel armoede onder deze huurders, zij merken dit direct in hun portemonnee.'' ANP
Kassa heeft eerder ook al aandacht besteed aan huurtoeslagen. Bekijk hier de video:

Meer over:

huurders, huurhuizen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!