Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wethouder wil sneller korten op uitkering

09-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_groot_12.jpg
De Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer wil mensen in de bijstand sneller en met een hoger bedrag kunnen korten op hun uitkering als ze niet willen werken. Hij heeft dat woensdag gezegd bij de presentatie van het werk- en re-integratieplan van 2011 tot 2014.
Om een en ander mogelijk te maken wil Schrijer het sanctiebeleid aanpassen. Hij wijst op de Wet Investeren in Jongeren (WIJ). Daarin krijgen jongeren niet zonder meer een uitkering als ze niet werken. Die aanpak staat Schrijer ook voor bij mensen die een bijstandsuitkering krijgen.
,,Nu komen we bij iemand binnen die een bijstandsuitkering heeft en zeggen we: hoe gaan we jou uit de bijstand halen. Straks komen we bij diezelfde persoon en stellen we voor: als je dit en dat gaat doen, krijg je van ons een uitkering'', licht een woordvoerder van sociale zaken van de gemeente toe.
Met welke bedragen Schrijer mensen in de bijstand wil korten die niet willen 'meewerken', kan hij nog niet zeggen. Daarover wordt nog nagedacht.
Rotterdam is al langer strenger voor mensen met een bijstandsuitkering. Het devies in Rotterdam is: iedereen doet iets voor zijn geld. Wie dat om allerlei redenen niet kan, gaat voor twintig uur als vrijwilliger aan de slag. De aanpak moet niet-werkende Rotterdammers weer actief maken. Schrijer stelt dat dit in allerlei opzichten goed is voor mensen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!