Kassa

Wetenschappers ontwikkelen 'zesde zintuig'

  •  
05-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4193306.jpg
Amerikaanse wetenschappers hebben een 'mobiel zesde zintuig' ontwikkeld. Met deze gadget kan informatie van internet gebruikt worden in het dagelijks leven. Dat hebben wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) woensdag bekendgemaakt.
Het apparaatje bestaat uit een webcamera, projector, en een smartphone met internetverbinding ineen en kan gedragen worden als een sierraad. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe laat het is, teken je met een vinger een cirkel op je pols en dan wordt de tijd op je pols geprojecteerd. Maak je met je duimen en wijsvingers een kader, dan maakt het apparaatje een foto.
Tijdens het winkelen kan het apparaatje producten herkennen en een signaal geven of het je smaak is. In kranten herkent het artikelen, zoekt er razendsnel het laatste nieuws bij en met eventueel een video erbij kan de informatie op bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde muur geprojecteerd worden. ,,Je kunt ieder oppervlak gebruiken inclusief je hand als er niks anders in de buurt is'', zei een van de wetenschappers.
De gadget is nog steeds in ontwikkeling. ,,Misschien hebben we over tien jaar het ultieme zesdezintuigimplantaat'', aldus de wetenschapper.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!