Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wetenschappers krijgen toegang tot Twitter

07-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitter_logo_16.jpg
De sociale-netwerksite Twitter heeft een programma opgezet waarmee wetenschappers toegang kunnen krijgen tot alle geplaatste berichten op de website. Zo kunnen zij meer inzicht krijgen in globale ontwikkelingen, bijvoorbeeld hoe bepaalde vormen van taal zich verspreiden. 
Meer inzicht
Twitter maakte dit bekend via zijn weblog. Om toegang te krijgen tot een database met daarin alle op Twitter geplaatste berichten, kunnen wetenschappers onderzoeksvoorstellen schrijven en indienen. Elke dag worden er wereldwijd ongeveer een half miljard ‘tweets’ geplaatst en hierdoor kunnen wetenschappers meer inzicht krijgen in bepaalde zaken, zoals het griep-virus. 
Toegang tot database
Omdat het nog slechts om een test gaat, krijgt maar een klein aantal wetenschappers toegang tot de database. Wetenschappers die geïnteresseerd zijn in deze Twitter-gegevens, kunnen hun onderzoeksvoorstel nog tot 15 maart opsturen. De geselecteerde wetenschappers krijgen ook de mogelijkheid om samen te werken met de ontwikkelaars achter Twitter. 
Inzage resultaten
De komende tijd geeft Twitter meer informatie over de projecten en resultaten op zijn speciale Research -webpagina. Op deze site zijn ook onderzoeken te vinden die door de sociale-netwerksite zelf zijn uitgevoerd. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!