Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werknemer kent rechten 'nieuwe werken' niet

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_vrouw_12.jpg
Driekwart van de werknemers is voorstander van het nieuwe werken in hun eigen bedrijf, maar het grootste deel weet nauwelijks iets over de rechten en plichten die men heeft. Dat blijkt uit onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR naar aanleiding van de nucleaire top in Den Haag, die een deel van de Randstad heeft stilgelegd.
Verantwoordelijkheden
Zo weten veel mensen niet dat de werkgever verantwoordelijk voor de aanschaf van gordijnen als de zon in het beeldscherm schijnt van de thuiswerker. Slechts een kwart van de ondervraagden weet bovendien dat de werkgever aansprakelijk is als de thuiswerker op weg naar de keuken struikelt en iets breekt.
,,Het Nieuwe Werken wordt steeds belangrijker, maar de arbeidscontracten en juridische kennis schieten enorm tekort op dit gebied”, zegt ook arbeidsadvocaat Michael van Basten Batenburg. ,,Mensen hebben geen idee van hun rechten en plichten." ANP/BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!