Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werknemer huiverig om van baan te veranderen

20-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werk_overeenkomst_handen_handdruk_08.jpg
Drie op de vier Nederlanders willen wel van baan veranderen, maar schrikken terug voor de mogelijke gevolgen. Het verlies van een vast contract (54 procent), de zekerheid van de huidige baan (51 procent) of angst voor een lager salaris (44 procent) zijn de meest genoemde obstakels om te verkassen.
Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken woensdag heeft gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Daar wisselden 100 bedrijven informatie uit over mobiliteit, gezondheid en scholing van hun werknemers.
Van de Nederlandse werknemers staat 83 procent open voor een andere functie in hetzelfde bedrijf, 77 procent voor een vergelijkbare functie in dezelfde sector en 69 procent voor een vergelijkbare functie in een andere sector. Een meerderheid van de werknemers wil ook best een andere functie: 71 procent in dezelfde sector en 61 procent ook in een andere sector. Als motivatie worden onder meer genoemd: meer salaris (55 procent), een nieuwe uitdaging (49 procent) en gemotiveerd blijven (37 procent).
Uit het onderzoek blijkt ook dat 72 procent van de werknemers vindt dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben om aan het werk te blijven.
ANP

Meer over:

werk, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!