Kassa

Werknemer gaat een op drie dagen thuis aan de slag

28-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop werken kantoor student studeren 1127

Deels vanuit huis werken is een blijvertje, ook als de coronapandemie voorbij is. Werknemers gaan ruim een derde van hun werktijd thuiswerken, voorspelt de Rabobank na een peiling onder ruim 2000 Nederlandse werknemers.

Deelnemers is gevraagd hoeveel ze zelf willen thuiswerken en hoeveel verwachten van hun werkgever thuis te mogen werken. Rabobank-econoom Sjoerd Hardeman denkt dat de hoeveelheid tijd die mensen daadwerkelijk niet op kantoor zijn ergens tussen die twee getallen in gaat liggen.

Meer dan voor corona

Dat zou betekenen dat de gemiddelde werknemer 35 procent van de tijd gaat thuiswerken. Voor corona was dit slechts 24 procent van de tijd. Hardeman gaat er daarnaast vanuit dat ruim een kwart van de werknemers het merendeel van de tijd thuis zal blijven werken. Voor de virusuitbraak deed volgens hem nog minder dan een vijfde van de mensen dat.

Sinds 25 september is het advies van de overheid om thuis te werken als het kan en te werken op kantoor als dat nodig is. Werkgevers en werknemers kunnen zelf afspraken maken over een passende verdeling tussen werk op locatie en thuis. Daarmee is het thuiswerkadvies versoepeld ten opzichte van eerder. Volgens Hardeman was de vraagstelling in het Rabobank-onderzoek echt gericht op de periode dat er helemaal geen sprake meer is van een thuiswerkadvies. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!