Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Werklozen voelen zich ongezonder dan werkenden

3 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
werken930x520
Mensen met een betaalde baan voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête onder 112.000 mensen.
Van de werkenden beoordeelt 90 procent de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Onder werklozen ligt dat percentage op 76 procent. Opvallend is dat mensen zonder baan zich vaker 'uitstekend' of juist 'slecht' voelen dan werkenden. Werkenden kennen minder uitersten en voelen zich vaker 'goed'.
Mensen die zich gezond voelen, vinden vaker een baan. Zo heeft ruim 40 procent van de werklozen die zich 'uitstekend' voelden betaald werk gevonden in de tienjarige onderzoeksperiode. Van de werklozen die hun gezondheid als 'slecht' bestempelden, vond 7 procent werk. Ook komen gezonde mensen minder vaak zonder werk te zitten en ervaren werklozen vaker een achteruitgang in gezondheid dan mensen met werk. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

korenbloem2000
korenbloem20003 feb 2020 - 12:03

Zal ook veroorzaakt worden door het te weinig geld te ontvangen om gezond te kunnen even. Energie is onbetaalbaar geworden voor de minima. Zit altijd in de kou om de vaste lasten te kunnen betalen. Ook is gezond voedsel onbetaalbaar. Dus door te weinig vitaminen-mineralen en in de kou zitten, maakt op den duur automatisch dat men niet meer gezond is.