Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Werklozen voelen zich ongezonder dan werkenden

3 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
werken930x520
Mensen met een betaalde baan voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête onder 112.000 mensen.
Van de werkenden beoordeelt 90 procent de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Onder werklozen ligt dat percentage op 76 procent. Opvallend is dat mensen zonder baan zich vaker 'uitstekend' of juist 'slecht' voelen dan werkenden. Werkenden kennen minder uitersten en voelen zich vaker 'goed'.
Mensen die zich gezond voelen, vinden vaker een baan. Zo heeft ruim 40 procent van de werklozen die zich 'uitstekend' voelden betaald werk gevonden in de tienjarige onderzoeksperiode. Van de werklozen die hun gezondheid als 'slecht' bestempelden, vond 7 procent werk. Ook komen gezonde mensen minder vaak zonder werk te zitten en ervaren werklozen vaker een achteruitgang in gezondheid dan mensen met werk. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!