Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Werkloosheid ligt op 4,5 procent van beroepsbevolking

20 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kantoor werk groot

De werkloosheid in Nederland is, mede door de coronacrisis, in juli opgelopen tot 4,5 procent van de beroepsbevolking. In juli lag dit nog op 4,3 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er 419.000 mensen werkloos.

In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 35.000 werklozen per maand bij. Het aantal werkenden nam in de afgelopen maanden echter ook toe, gemiddeld met 8000 per maand. Verder meldt het CBS dat er bij uitkeringsinstantie UWV eind juli 301.000 lopende WW-uitkeringen geregistreerd waren, evenveel als in juni.

Beroepsbevolking nam in juli toe

Na de uitbraak van de coronacrisis was sprake van een forse daling van de beroepsbevolking. Dit kwam onder andere doordat veel mensen de arbeidsmarkt verlieten en er veel mensen stopten met zoeken naar werk. Vooral in juni nam de beroepsbevolking weer toe, en ook in juli groeide deze licht. Dat kwam vooral doordat meer mensen weer op zoek gingen naar werk en werklozen die op zoek zijn naar een baan worden ook tot de beroepsbevolking gerekend. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar