Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkloosheid licht gedaald in februari

19-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_25.jpg
De werkloosheid in Nederland is in februari licht gedaald, tot 7,1 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. In januari bedroeg de werkloosheid nog 7,2 procent.
Krimp beroepsbevolking
Nederland telde afgelopen maand 633.000 werklozen. Dat waren er 12.000 minder dan in januari. Het aantal mensen dat wel een baan had, bleef volgens het CBS evenwel nagenoeg gelijk. De daling van de werkloosheid is dan ook het gevolg van een krimp van de beroepsbevolking, aldus het statistiekbureau.
Lichte groei
Per saldo waren vorige maand 13.000 mensen minder aan het werk of actief op zoek naar werk. De afgelopen maanden was nog sprake van een lichte groei van de beroepsbevolking, die nog altijd ruim 8,9 miljoen mensen telt.
Herstel
Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) sprak desondanks van goed nieuws. ,,Langzaam maar zeker zien we ook op de arbeidsmarkt tekenen van herstel'', zei hij in een reactie. Wel blijft de werkloosheid volgens de bewindsman ,,te hoog''.
Ww-uitkeringen
Het aantal ww-uitkeringen is in februari licht gedaald tot 455.000, zo blijft uit cijfers van uitkeringsinstantie UVW. Het aantal uitkeringen aan 50-plussers nam afgelopen maand toe, in alle andere leeftijdsgroepen was sprake van een afname.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!