Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkloosheid daalt

19-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemers2.jpg
De werkloosheid is dit jaar voor het eerst afgenomen doordat meer mensen aan het werk zijn. In mei daalde het aantal werklozen met 14.000 en kwam uit op 8,6 procent van de beroepsbevolking. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
Oorzaak
In maart daalde het aantal werklozen ook, maar toen was de oorzaak dat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt. In de afgelopen drie maanden is de werkloosheid met gemiddeld 6000 personen per maand gekrompen. De werkzame beroepsbevolking was even groot als drie maanden geleden.
Afname
Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen voor de vierde maand op rij is afgenomen. In mei kwam het aantal WW-uitkeringen uit op 436.000, ofwel 8000 minder dan in april. De afname is het grootst bij seizoensgevoelige sectoren als landbouw, bouw en horeca. Voor vrijwel alle leeftijdsgroepen met uitzondering van de 55-plussers nam het aantal WW-uitkeringen af.
Kwart hoger
Vergeleken met mei vorig jaar daalde alleen het aantal lopende WW-uitkeringen van jongeren tot 25 jaar. Onder 55-plussers was het aantal WW-uitkeringen in mei een kwart hoger dan een jaar geleden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!