Kassa

Werkgroep voor zorg ouders ernstig beperkte kinderen van start

07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Vandaag is de werkgroep ‘Wij zien je wel’ van start gegaan. De eerste vergadering van de werkgroep vond plaats in aanwezigheid van Staatssecretaris Martin van Rijn.  Onder leiding van voormalig FNV-voorman Ton Heerts gaan ervaringsdeskundigen met ouders van kinderen met zeer ernstige verstandelijke beperkingen aan de slag om knelpunten in kaart te brengen en op te lossen.

Expertise vanuit meerdere perspectieven

De werkgroep krijgt twee jaar de tijd. Doel van de groep is volgens de groep niet ‘om regels over de ouders van zogenoemde ZEVMB’ers uit te storten’, maar met hun ogen naar de problemen te kijken. In de werkgroep is expertise vertegenwoordigd vanuit het perspectief van gezinnen en zorgprofessionals tot bestuurders en financiers.

Kassa

Kassa besteedde in april (' Ouders van zwaar beperkte kinderen luiden de noodklok ') aandacht aan de ouders van kinderen met een zeer ernstige meervoudige beperking en de impact op gezinnen. Ouders presenteerden  in Kassa  een pamflet: "Ook ZEVMB-kinderen hebben recht op een ‘goed leven". Na onze uitzending werd het pamflet ruim 20.000 keer gedeeld en heeft het ruim 1,5 miljoen mensen bereikt via Facebook. De ouders kregen nog meer support voor hun actie en pamflet via een twitteractie. Via social media toonden duizenden mensen hun steun door op social media een foto te delen met de hashtag  #ikziejewel .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!