Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkgeversorganisaties willen deels thuiswerken behouden

13-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
thuiswerken werk 1127
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben aangegeven dat ze hopen dat na de coronapandemie de geleerde lessen van het thuiswerken niet verloren gaan. 
De aanleiding zijn de berichten dat het kabinet de richtlijnen rondom thuiswerken mogelijk gaat versoepelen. De organisaties hebben aangegeven dat het duidelijk zou zijn dat veel mensen behoefte hebben om weer op kantoor te werken. 

De lessen van het thuiswerken behouden

Vooral nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, zou de weg naar het ‘oude normaal’ weer vrijgemaakt moeten worden, aldus de werkgeversorganisaties. Toch benadrukken zij dat de maatschappij de geleerde lessen van het thuiswerken moet behouden, ook na de pandemie. 

Veel bedrijven gaan ‘hybride’ werken

Veel bedrijven hebben al toegezegd dat na de coronacrisis een soort ‘hybride’ systeem zal ontstaan waarbij werk op kantoor wordt afgewisseld met thuiswerken. Veel werknemers zouden aangeven dat het thuiswerken voor een betere balans zorgt tussen werk en privé. Tot slot leidt het thuiswerken ook tot minder drukte op de weg en tevens minder uitstoot. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!