Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Werkgevers blijven somber over arbeidsmarkt'

11-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_17.jpg
Werkgevers in Nederland blijven somber over de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2013. Dat blijkt uit cijfers uit de Arbeidsmarktbarometer van uitzendbureau Manpower. De barometer geeft voor de vijfde achtereenvolgende keer een negatief beeld te zien, zo werd dinsdag bekend.
Somber beeld voor zakelijke dienstverlening
Vooral werkgevers in de zakelijke dienstverlening verwachten een krimpende werkgelegenheid. Dat is volgens Manpower opvallend, omdat de verwachtingen in het vorige kwartaal nog voorzichtig positief waren. Ook in de industrie blijft het beeld negatief. De kleine verbetering in het sentiment binnen deze sector dat vorig kwartaal te zien was, zette eveneens niet verder door.
'Bodem bouwsector lijkt bereikt'
Positiever is de bouwsector. ,,Mogelijk hebben daar nu zoveel saneringen plaatsgevonden dat de bodem is bereikt'', aldus Manpower. Ook in de publieke sector, waar bijvoorbeeld de zorg is meegerekend, is sprake van een wat positiever sentiment. Manpower wijst echter op de importantie van de industrie en zakelijke dienstverlening. ,,Deze sectoren zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de werkgelegenheid in Nederland.''
Noord-Nederland het somberst
In bijna alle regio's verwachten werkgevers minder personeel nodig te hebben. In West-Nederland zijn de werkgevers nog het minst pessimistisch met een neutrale verwachting van 0 procent. In Noord-Nederland is sprake van het somberste beeld met -6 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!