Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkgevers: belastingvrije vergoeding voor thuiswerken en aanpassing reiskostenvergoeding

13-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
quarantaine thuiswerken 1127
Er moet een belastingvrije vergoeding voor thuiswerken en een aanpassing van de vaste reiskostenvergoeding komen, vinden werkgevers. Dat zegt werkgeversvereniging AWVN na navraag bij honderden leden. Werkgevers verwachten dat ook na de coronacrisis thuiswerken de norm wordt en werknemers minimaal twee dagen per week thuis gaan werken, aldus AWVN.
Nu kunnen werkgevers de reiskosten nog belastingvrij uitkeren, maar per 1 januari 2021 vervalt dat voordeel. Er is daarnaast nog geen belastingvoordeel voor een thuiswerkvergoeding. Twee op de vijf werkgevers zegt tegen de AWVN dat de huidige belastingwetgeving hen beperkt in het uitkeren van geld voor thuiswerken.

Aanpassen vergoedingen

Het merendeel van de ondervraagden geeft aan de bestaande vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken te willen aanpassen. Werkgevers denken dan na over een thuiswerkvergoeding en een lager bedrag voor reiskosten. Werkgevers willen ook af van de vaste reiskosten en alleen de gemaakte reiskosten betalen.
De AWVN adviseert werkgevers die de reis- en thuiswerkkosten willen betalen om een speciaal budget per werknemer hiervoor te maken.

Thuiswerkvergoeding

Een op de vijf werkgevers die meedeed aan het AWVN-onderzoek zegt nu al een thuiswerkvergoeding aan medewerkers te betalen. Met name in de publieke sector en bij grotere organisaties gebeurt dit. Werknemers krijgen een bedrag van 2 euro per dag, gelijk aan het bedrag dat het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) eerder al becijferde voor de kosten van thuiswerken.
Het overgrote deel van de ondervraagden voorziet werknemers in thuiswerken. Zo krijgen werknemers onder meer een bureau of bureaustoel, maar ook computers, mobiele telefoons of andere apparatuur zoals printers en beeldschermen. ANP

Meer over:

thuiswerken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!