Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkgelegenheid uitzendkrachten groeit verder

18-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_25.jpg
De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in januari met 3 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Uitzendbedrijven zagen hun omzet met 4 procent stijgen. Dat meldde de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag.
Toename
In de eerste 4 weken van dit jaar nam het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren in administratieve sectoren met 9 procent toe in vergelijking met januari 2013. In de technische sectoren nam het werk voor uitzendpersoneel met 3 procent toe. In de industrie zakte het aantal uitzenduren met 1 procent. De uitzendmarkt toont sinds het najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei van het begin van dit jaar is de sterkste sinds de laatste weken van 2011. Vorig jaar was er gemiddeld 3 procent minder werk voor uitzendkrachten dan in 2012.
Opleving arbeidsmarkt
Herstel op de uitzendmarkt wordt gezien als een vroege indicator voor een opleving van de hele arbeidsmarkt. De werkloosheid in Nederland liep in december nog op tot 8,5 procent van de beroepsbevolking. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt donderdag de stand van de werkloosheid in januari.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!