Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werken op kantoor passé: anders een andere baan

11-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1196 keer bekeken
  •  
kantoor 1127

Uit de Monitor Hybride Werken van KPN blijkt dat een op de drie werknemers aangeeft van baan te veranderen als hun werkgever ze verplicht volledig op kantoor te werken. Daarnaast wil 85% het ook zelf in de hand hebben wanneer ze wel of niet naar kantoor gaan en het niet overlaten aan de baas, zo schrijft de Trouw.

Hybride werken lijkt daarmee een blijvertje. Na twee jaar grotendeels thuiswerken zegt 93 procent van de ondervraagde werknemers een goede balans te hebben gevonden tussen werken vanuit huis en werken op kantoor. Al heeft een kwart van hen de werkplek thuis nog steeds niet in orde. Er is bijvoorbeeld geen goede stoel, verstelbaar bureau, geen tweede beeldscherm of zelfs geen aparte ruimte. Bij driekwart van de werknemers is de thuisplek wel goed in orde.

Afspraken

Meer dan de helft van de werknemers heeft afspraken gemaakt met de werkgever over het minimaal aantal dagen op kantoor en over welke werkzaamheden daar moeten worden gedaan. Voor bijna 40 procent geldt dat nog niet. KPN-bestuurder Marieke Snoep adviseert dat wel te doen: "Ga in gesprek met elkaar en maak afspraken over wanneer, waar én waarvoor je elkaar op kantoor wilt ontmoeten. Dat leidt naar de ideale hybride werkweek voor elk team en individu."

Bron: Trouw, ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!