Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werk rondweg Den Bosch toch klaar in december

02-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1748498.jpg
De verbreding van de rondweg om Den Bosch wordt toch in december opgeleverd. Dat liet Rijkswaterstaat woensdag weten. Door een uitloop in het ontwerpproces in 2007 zag het ernaar uit dat de verbreding van de A2 pas negen maanden later, in september 2010, gebruiksklaar zou zijn.
De aannemer, bouwcombinatie InfrA2, kon de achterstand inlopen dankzij het goede weer en de inzet van extra mensen. In vakanties, weekeinden en 's nachts werkte hij door. De aannemer ontsnapt daarmee aan een boete voor te late oplevering van de werkzaamheden. Weggebruikers krijgen in het najaar op het traject nog wel te maken met enkele afsluitingen en korte omleidingen.
De A2 bij Den Bosch krijgt vanaf december twee keer vier rijstroken. Twee rijstroken met een maximumsnelheid van 120 km per uur zijn bestemd voor het doorgaande verkeer. De twee andere rijstroken zijn bedoeld voor het lokale en bestemmingsverkeer. Op die rijstroken geldt een maximumsnelheid van 100 km per uur. De werkzaamheden bij Den Bosch zijn onderdeel van een brede aanpak om de doorstroming op de hele A2, van Amsterdam naar Maastricht, te verbeteren.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!