Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Wereldwijde CO2-uitstoot flink lager door lockdowns'

20 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
verkeer file donker (1127x634)
De wereldwijde CO2-uitstoot is tot begin april flink lager dan in dezelfde periode vorig jaar, schrijft de Britse krant The Guardian op basis van onderzoek gepubliceerd in het blad Nature Climate Change. Door de lockdowns die vanwege het coronavirus zijn ingesteld, is volgens het onderzoek 17 procent minder CO2 uitgestoten.
Dat is een grote daling, liet de hoofdonderzoeker weten aan de The Guardian. Het laat volgens haar ook zien hoe moeilijk het is om uitstoot blijvend te verlagen. Ze benadrukt dat dit niet de manier is om klimaatverandering tegen te gaan.

Versoepeling maatregelen

Over het hele jaar denken onderzoekers een daling in uitstoot te zien van 7 procent. Wanneer de strenge maatregelen in de meeste landen al in juni worden opgeheven, kan het zelfs maar 4 procent zijn. Dat zou nog steeds de grootste daling in CO2-emissie zijn sinds de Tweede Wereldoorlog. ANP 

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!