Kassa

Wereldwijd meer berichten verstuurd via instant messaging-apps

29-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
whatsapp_03.jpg
In 2012 zijn er meer berichten met instant messaging-apps dan sms'jes verstuurd. Dat blijkt uit een onderzoek van Informa. Volgens het onderzoeksbureau werden er in 2012 dagelijks bijna 19 miljard berichten met instant messaging-apps als WhatsApp verstuurd. Het aantal sms'jes dat vorig jaar dagelijks werd verzonden bleef op 17,6 miljard steken. Dat schrijft Nu.nl vandaag.
Inkomsten telecomproviders
Het versturen van sms'jes wordt nog steeds als een belangrijke inkomstenbron van telecomproviders gezien dus het bureau verwacht dat deze ontwikkeling grote gevolgen gaat hebben voor de providers. "Sommige telecomproviders zien hun sms-inkomsten al dalen", aldus Pamela Clark-Dickson van Informa. Een ander onderzoeksbureau berekende eerder al dat de telecomproviders door de opkomst van online berichtendiensten ongeveer 18 miljard euro aan inkomsten mislopen.
Volgens Informa krijgen instant messaging-apps in 2014 ongeveer 50 miljard berichten per dag te verwerken en zijn sms'jes volgend jaar voor 21 miljard tekstberichten verantwoordelijk.
Sms'en
Toch wil het onderzoeksbureau de sms niet direct afschrijven. "Er is nog steeds veel sms-activiteit", zegt Clark-Dickson. Instant messaging-apps kunnen alleen door smartphones worden gebruikt,. Daarom blijft sms'en in opkomende of minder ontwikkelde landen erg populair. In die landen hebben consumenten niet altijd de beschikking over een smartphone of mobiel internet.
Uit een ander recent onderzoek blijkt dat inmiddels 75 procent van de Nederlandse smartphonebezitters WhatsApp heeft geïnstalleerd. Bron: NU.nl
Poll : Hoe verstuurt u berichtjes vanaf uw mobiele telefoon?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!