Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wereldwijd 700 miljoen iPhones verkocht

10-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_iphone_04.jpg
Sinds de introductie van de eerste iPhone in juni 2007 heeft Apple wereldwijd ruim 700 miljoen iPhones verkocht. Dat zei topman Tim Cook maandag bij het Apple-persevenement in San Francisco.
In het laatste kwartaal van 2014 was de iPhone de best verkochte smartphone ter wereld, aldus Cook. De markt voor iPhones zou in een jaar tijd bijna twee keer zo snel zijn gegroeid als de rest van de smartphonemarkt.
HBO
Tijdens het evenement werd verder bekend dat de online-streamingdiensten van televisiezender HBO per april exclusief beschikbaar worden via Apple TV. Topman Richard Plepper van HBO kondigde aan dat de dienst HBO Now voor 14,99 dollar per maand beschikbaar wordt. HBO is bekend van tv-series als Game of Thrones en True Detective.
Prijsverlaging
Apple op zijn beurt verlaagde de prijs voor zijn Apple TV. De mediaspeler zal in de Verenigde Staten 69 dollar kosten. Het is niet bekend of de prijzen op de Europese markt naar beneden gaan. Ook maakte Apple bekend dat er tot nu toe ruim 25 miljoen Apple TV's zijn verkocht.
MacBook
Apple deed tevens een poging om de laptop opnieuw uit te vinden. Het resultaat is een nieuwe MacBook die dunner en lichter is dan ooit tevoren. Ook introduceerde Apple de zogeheten ResearchKit, waarmee het medisch onderzoekers naar eigen zeggen hulpmiddelen in handen geeft om de wereld van medisch onderzoek ,,revolutionair" te veranderen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!