Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Welke tv-aanbieder biedt het beste pakket?

5 dec 2015
  •  
leestijd 3 minuten
Fallback image for card
Een tiental televisieaanbieders, honderden zenders en zenderpakketten. De één adverteert met sport, de ander met series. Waar moet je zijn voor de beste deal? Samen met Ben Woldring van Internetten.nl probeert Kassa een weg te banen door het woud aan digitale zenders en pakketten.
Wie op zoek is naar een nieuw abonnement voor digitale televisie of denkt om over te stappen, komt terecht in een ondoordringbaar woud van aanbieders. Bij welke aanbieder ben je het best af als je lekker digitaal televisie wil kijken? Wij zochten het uit.
Startpakket
We vergelijken zeven landelijke aanbieders en nemen de standaard alles-in-1 pakketprijzen, zonder kortingen. Dit is een pakket met internet, vaste telefonie en digitale televisie. De aanbieders zijn Tele2, XS4ALL, Online.nl, Telfort, Ziggo, Vodafone en KPN. De prijzen zijn inclusief aansluitkosten, digitale ontvangers en eventuele smartcards.
Waar krijg je de beste deal?
Een startpakket om televisie te kijken is het duurst bij XS4ALL met €55,00 euro voor 90 zenders. Daar krijg je wel een monteur bij. Het goedkoopst ben je uit bij Tele2 met €34,00 voor 47 zenders. De beste deal krijg je bij Telfort met de meeste zenders voor je €37,50 met 68 zenders. Bij deze drie moet je wel zelf de boel aansluiten en werkend krijgen. Bij allemaal zitten dus ook internet en vaste telefonie inbegrepen. Welke zenders je standaard krijgt bij de aanbieders vindt je in dit handige overzicht.
Kinderpakketten
Zoveel zenders zoveel smaken, dus splitsen we het uit, voor liefhebbers van kinderprogramma's, sport of series. Voor mensen die zoveel mogelijk variatie in kinderprogrammering willen hebben we van alle aanbieders naar het meest uitgebreide plus, royaal en extra pakketten gekeken. Het meest uitgebreid, maar gelijk ook het duurst met €70,00 is XS4ALL. Daar krijg je wel specifiek negentien kinderzenders voor: Kindernet HD, Disney HD, Disney XD HD, Ketnet, Kindernet, Nickelodeon HD, NPO Zappelin Xtra, Baby TV, Boomerang TV, Comedy Central Family, Disney Junior, Family 7, Nick Jr, RTL Telekids, Nick Toons, Jim Jam, Pebble TV, Videotheek en KidsTV on demand. Twee van die extra zenderpakketten kosten €15 per maand, tel dat op bij het basispakket van €55 maakt €70.
De beste deal krijg je bij Online.nl. Voor totaal €41,00 krijg je naast het basispakket zenders deze veertien kinderzenders (Disney XD, Kindernet, Nickelodeon HD, Boomerang TV, Cartoon Network, Duck TV, Family 7, Jim Jam, Ketnet, Nick Jr., Nick Toons, Nickelodeon, Pebble TV en NPO Zappelin Xtra.
Voor een overzicht van alle zenders, de kosten en de kinderzenders die je daarvoor krijgt kun je hier klikken.
Sportpakketten
Sportliefhebbers opgelet! Wil je behalve Eurosport uit het basispakket alles zien dat beweegt? Eredivisie, internationaal voetbal, golf, tennis, of iets met motoren? Dat kan met een sportpakket. Het duurste pakket is wederom bij XS4ALL. Voor €105,50 heb je werkelijk alles op sportgebied. De beste deal heb je bij Tele2 Basis voor €79.
Voor een overzicht van alle zenders, de kosten en de sportzenders die je daarvoor krijgt kun je hier klikken.
Series en filmpakketten
De serieverslaafde kan zijn hart ophalen bij XS4ALL, dit kost wel €96,00, maar dan ben je er zeker van dat je alles kan kijken. De beste deal voor heel wat avondjes doorhalen is Telfort met een uitgebreid pakket voor €78,50.
Voor een overzicht van alle zenders, de kosten en de serie- en filmzenders die je daarvoor krijgt kun je hier kijken.
Canal Digitaal
Canal Digitaal hebben we niet meegenomen in de vergelijking omdat zij geen all-in-pakketten aanbieden. Als je dat wel wil neem je internet en telefoon af bij Online. Overigens kost hier het basispakket €18 en heb je een overvloed aan zenders (212 stuks).
Lokale/regionale zenders
Ook de lokale zenders hebben we niet meegenomen in de vergelijking. We hebben gekeken naar landelijke aanbieders. Desalniettemin zijn de lokale aanbieders ook van goede kwaliteit en soms ook met goede prijzen. Ze worden wel meegenomen in de vergelijkingen van Bencom.nl.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!