Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Welke telescoopsteel is het best?

  •  
17-09-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
50952 keer bekeken
  •  
930x520 Wisser
Telescoopstelen
De begane grond is nog wel te doen, maar voor de 1 e verdieping moet je toch al snel de ladder op met je emmertje, spons en raamtrekker. Je kunt ook gebruik maken van een telescoopsteel met bijbehorende opzetstukken, zodat je zelf de hoogte niet in hoeft. Maar met welke steel kun je als consument het beste uit de voeten?
Aanschaf
We gaan naar verschillende winkelketens om telescoopstelen aan te schaffen. Als bij een winkel complete sets (telescoopsteel + inwasser + raamwisser) worden verkocht, schaffen we deze aan. Wanneer dit niet het geval is, kopen we de hulpstukken er los bij. We kopen:
- Combi Window Wiper (Action)
- Handy Raamwisser Micro
- Leifheit Powerslide 40 raamwisser
- Sorbo Professionele raamwasset 5-delig
- Sencys (Praxis)
- Vero (Gamma)
Testpanel
Sven van der Burgh mag zich sinds 2015 ‘Nederlands Kampioen Glazenwasser’ noemen. Hij heeft zijn eigen glazenwassersbedrijf in Goeree-Overflakkee. Het liefst staat hij op de ladder, maar voor moeilijk bereikbare raampartijen maakt hij ook regelmatig gebruik van zijn professionele telescoopsteel, die tot wel 12 meter hoog komt.
Vrouwen zijn erg schaars in de branche, maar Renate Heeren staat wel degelijk haar mannetje in de glazenwasserswereld. Zij  voorziet met haar eenmanszaak een groot deel van Meppel van schone ramen.
De Amsterdamse Zamarra Kok is een heuse huishouddeskundige. Ze schrijft al ruim tien jaar praktische boeken, artikelen en blogs over opruimen en schoonmaken.
Locatie
We zijn te gast bij de Hortus Botanicus in Amsterdam, waar een van de kassen door onze deskundigen onder handen wordt genomen.
Criteria
Onze deskundigen beoordelen de telescoopstelen op ergonomie, gebruiksgemak, lengte en stevigheid. Daarnaast laten ze zich uit over het gebruik van de inwasser en wisser, de resultaten die je ermee bereikt en eventuele extra mogelijkheden (zoals kantel-opties).
Uitslag
Product
Totaalprijs
Toelichting
Cijfer
Opmerkingen
1.
Sencys (Praxis)
€ 27,47
Steel (1.20 – 4 meter) + losse inwasser en raamwisser
7,0
Ondanks de lengte een lichte steel, uitschuiven gaat makkelijk. Steel buigt wel door, één deskundige is bang dat deze breekt. Resultaat over het algemeen goed. Draaisysteem werkt goed, wel jammer dat het van plastic is.
2.
Leifheit
(algemeen verkrijgbaar)
€ 24,99
Steel (1.45 – 4 meter) + Powerslide 40 raamwisser
6,7
Stevige steel, maar niet zwaar. Zijwaartse kantel-optie is praktisch bij obstakels. Onhandig dat de wisser zit ingepakt in de inwasser. Wisser werkt bovendien iets minder.
3.
Vero (Gamma)
€ 21,18
Steel (tot 2.50 meter) + bijbehorende combi Wash & Dry
5,8
Steel is voldoende, wel beetje wiebelig en aan de korte kant. Wisselende resultaten met inwasser en wisser. Lichte steel, draaisysteem werkt goed. Geen kantelopties.
4.
Action
€ 4,31
Steel (tot 2 meter) + los koppelstuk en raamwasser
5,5
Stevige en stabiele steel, maar te kort voor 1 e verdieping. Wisser laat strepen achter, wordt zelfs bagger genoemd. Lichte steel, daarom ook bij veel ramen goed te doen.
5.
Sorbo (via bol.com)
€ 29,95
Steel (1.20 – 4 meter), 5-delige set, incl. spons
5,3
Stevige steel, maar buigt ver door. Losse hulpstukken, deze zijn bovendien lastig te bevestigen, één raamwisser zelfs helemaal niet. Inwasser werkt prima, resultaat op ramen over het algemeen oké. Wel een zware steel.
6.
Handy Raamwisser Micro * (algemeen verkrijgbaar)
€ 16,99
Steel (tot 1.50 meter), Clean & Bright combi-raamapparaat 2in1
4,8
Veel te kort, 1 e verdieping niet bereikbaar. Water loopt langs de steel naar beneden of blijft hangen in de hoeken. Inwasser werkt goed, meerdere kantelopties.
* Handy verkoopt ook langere telescoopstelen, maar hierbij moeten de hulpstukken (inwasser + wisser) los worden gekocht. De Raamwisser Micro wordt als pakket verkocht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!