Kassa

Welke noodles zijn het lekkerst?

  •  
09-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8118 keer bekeken
  •  
195x90_noodles.jpg
U kent ze vast wel: de zakjes noodles die te koop zijn in de supermarkt. De noodles doe je in een kom, zakje kruiden erbij, kokend water erop en dan een minuut of drie laten staan. Dan even roeren en je hebt een hartig tussendoortje of een (kleine) maaltijd. Ze zijn er ook in allerlei smaken, zoals groente, kip, rund, garnaal en zelfs eend van verschillende fabrikanten. Kassa was benieuwd welke noodles het lekkerst zijn. 
Studentenhap
Aangezien noodles een favoriete studentenhap zijn vroegen wij studenten van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen acht soorten noodles te proeven en te beoordelen. We kozen daarbij voor de noodles met kip. Beter gezegd: kippensmaak, want er zit hooguit 2% kippenaroma in!
Stoppen sloegen door
We hadden daarbij wat aanloopproblemen. De stoppen op het eeuwenoude kasteel Nijenrode sloegen door van al die moderne waterkokers en gaskomfoorts met borrelende pannetjes. Uiteindelijk zijn alle noodles keurig volgens de gebruiksaanwijzing bereid. Ze zijn blind beoordeeld door de studenten.
Wat zijn noodles?
De noodles in de zakjes die wij testen, zijn gemaakt van tarwebloem. Er zijn ook rijstnoodles en noodles gemaakt van onder andere aardappelzetmeel en bonen. Wil je zien hoe op ambachtelijke wijze noodles gemaakt worden, dan kun je op zaterdag en zondag om 19.00 naar de 'bamishow' van restaurant Wok de Mallejan in Maarssen. 
Kruiden en olie
In de zakjes zitten ook één of twee zakjes kruiden en soms een zakje met een olieachtige substantie. Deze zakjes moeten de noodles de kip-, eend- of garnalensmaak geven. Je staat versteld van de hoeveelheid ingrediënten van deze zakjes! De kip heeft er overheen gevlogen. Kip zit er namelijk nauwelijks in, op zijn meest 2,1% kiparoma in de Unox noodles. Verder kwamen we tegen: E621, koffiecreamer in de Imee-noodles, suiker en meelverbeteraars.
Uitslag
Yum Yum wint de noodlestest. De cijfers lopen echter behoorlijk uiteen zoals te zien is in onderstaande tabel.
Wat vonden de studenten?
Over de verliezer Mamee werd onder andere opgemerkt: "smaakloos", "huilen met de pet op." Over de winnaar YumYum: "pittige soep", "kruidig", "erg smakelijk, ziet er goed uit." Over de Unox noodles waren de meningen meer verdeeld: "flauw en weinig smaak", maar een aantal testers waren ook heel positief: "duidelijke kipsmaak", "erg lekker en noodles zoals ik ze ken." De noodles van Imee en Conimex kregen hetzelfde eindcijfer, maar omdat die van Conimex duurder zijn, eindigden deze op de vierde plaats. Over de Imee: "gemiddeld, niet slecht en niet goed". Wat betreft de Conimex werd over de smaak van het citroengras verschillend geoordeeld. "Teveel citroengras, beetje scherp" en een ander merkte juist op: "bijzonder pittig met citroen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!