Kassa

Wel vakantieplannen maar boekingen lopen achter

  •  
30-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4394428.jpg
De vakantieboekingen voor komende zomer zijn 18 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De wintervakanties blijven 13 procent achter. Maar ondanks de economische crisis willen de Nederlanders wel op vakantie. Ze boeken alleen wat later.
Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Driekwart van de ondervraagden geeft aan de komende zomerperiode een vakantie van een week of langer te gaan maken. Ruim acht miljoen Nederlanders hebben plannen voor een buitenlandse vakantie. De belangstelling voor het eigen land groeit; vooral bungalowparken zijn populair.
De trend is dat het moment van boeken steeds dichter komt te liggen tegen het moment van vertrek. De reisbranche verwacht daarom de komende periode een inhaalslag bij de boekingsachterstand. Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië populair. Maar ook de Verenigde Staten is, mede door de lage dollarkoers, in trek.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!