Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wel studeren, geen extra's

7 jun 2013
  •  
leestijd 1 minuten
student_19.jpg
Het sociaal leenstelsel zal de meeste jongeren er niet van weerhouden om te gaan studeren. Wel zullen studenten bij het afschaffen van de basisbeurs afzien van extra's zoals een tweede master, een buitenlands studiejaar of extra stages. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over de gevolgen van het leenstelsel.
'Verschraling'
Het SCP publiceerde dit vrijdag. Volgens het bureau leidt het leenstelsel tot een zekere ,,verschraling'' in de studie. Uit de studie blijkt ook dat mbo'ers twijfelen over een vervolgstap naar het hbo, als dat betekent dat ze moeten lenen.
Kosten besparen
Studenten zullen in het nieuwe stelsel op zoek gaan naar mogelijkheden om op de kosten van de studie te besparen. Bijvoorbeeld door bij de ouders te blijven wonen, een universiteit of hbo in de buurt te kiezen of een goedkope opleiding te volgen. Ook verwacht het SCP dat studenten soms colleges zullen overslaan om vervoerskosten uit te sparen. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!