Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinigen roken thuis meer door rookverbod horeca

13-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
905517.jpg
Het rookverbod in de horeca zet 4 procent van de mensen die roken thuis aan om meer te roken. 96 Procent is ondanks het verbod niet meer gaan roken in het eigen huis.
Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht in samenwerking met STIVORO, de Universiteit van Amsterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en de Universiteit van Waterloo in Canada. De resultaten werden dinsdag naar buiten gebracht.
Voor het onderzoek werden 552 rokers ouder dan 15 jaar die maandelijks roken en tenminste honderd sigaretten in hun leven hebben gerookt ondervraagd. Van hen zegt 12 procent dat ze door het rookverbod juist strikter zijn geworden als het gaat om hoeveel ze thuis roken.
Voor 84 procent van de Nederlandse rokers heeft de rookvrije horeca geen invloed op de regels over roken bij hen thuis. Het onderzoek is onderdeel van een internationaal onderzoek, waarvan de resultaten in april naar buiten komen. ,,Het rookverbod in openbare gelegenheden maakt niet-roken meer de norm'', aldus Stivoro.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!