Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinig problemen door koud winterweer

29-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sneeuw_20.jpg
Normaal gesproken zou het rond deze tijd van het jaar rond de 7 graden moeten zijn; de afgelopen dagen echter daalde het kwik regelmatig onder nul. Toch leidde de eerste winterkou niet tot grote problemen. Wel zochten meer daklozen dan anders een beschut plekje tegen de kou in de extra opvangplaatsen van het Leger des Heils en hadden de wegenwachters van de ANWB en Route Mobiel het het hele weekeinde druk door de vrieskou.
Bij schaatsliefhebbers kriebelde het al dagen en zondag konden ze eindelijk hun hart ophalen. Zij konden terecht in het Groningse Noordlaren om hun eerste rondjes te draaien op natuurijs. Het was voor zover bekend de eerste ijsbaan in Nederland die deze winter opent. IJsvereniging De Hondsrug is twee dagen geleden begonnen met het spuiten van water op de asfaltbaan.
Volgens een woordvoerder zijn er twee nachten goede vorst nodig om een ijsvloer te krijgen met een dikte van anderhalf centimeter. Daarop kan worden geschaatst. De vereniging wil dat maandag of dinsdag de eerste marathon op natuurijs bij hen wordt geschaatst.
Er viel zaterdag in delen van het zuiden en westen van Nederland wel wat sneeuw en de temperatuur bleef zondag in heel Nederland iets onder het vriespunt. Dat veroorzaakte plaatselijk wat gladheid, maar op de weg en op het spoor waren er geen noemenswaardige problemen. Wegbeheerder Rijkswaterstaat strooide in de nacht van zaterdag op zondag wel maar omdat het zaterdag nauwelijks regende, gebeurde dit meer uit voorzorg dan uit noodzaak.
De Nederlandse Spoorwegen stellen goed voorbereid te zijn op sneeuw en ijzel. De wegenwachters van Route Mobiel en de ANWB hadden het wel drukker dan anders. De ANWB hielp beide weekeinddagen ongeveer 4000 mensen met bevroren sloten, accu's die het niet deden en andere startproblemen. Normaal gesproken zijn dat er circa 3300.
ANP

Meer over:

sneeuw, diginieuws, ijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!