Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinig initiatieven tegen dure ziekenzorg

04-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg zorgverzekeraar
Ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken niet vaak gebruik van het geld dat beschikbaar gesteld wordt voor initiatieven die dure ziekenhuiszorg voorkomen. Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een rapport.
De overheid heeft in totaal 425 miljoen euro uitgetrokken voor de periode 2019 tot en met 2022. Dit geld is onder meer om zorg voor patiënten dichter bij huis te organiseren. Een van de mogelijkheden daarbij is dat een patiënt op afstand communiceert met een arts via een beeldscherm. Met de contracten die hierover tot nu toe gesloten zijn, is slechts 1,5 miljoen euro gemoeid. Dat is 2 procent van het totaal. De NZa vindt dit tegenvallen en wil opheldering van zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Zorg in de toekomst betaalbaar houden

"Wij gaan de komende tijd intensiever toezien op de afspraken", aldus de toezichthouder. Het plan om de zorg anders te organiseren is bedoeld om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!