Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Weinig initiatieven tegen dure ziekenzorg

4 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg zorgverzekeraar
Ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken niet vaak gebruik van het geld dat beschikbaar gesteld wordt voor initiatieven die dure ziekenhuiszorg voorkomen. Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een rapport.
De overheid heeft in totaal 425 miljoen euro uitgetrokken voor de periode 2019 tot en met 2022. Dit geld is onder meer om zorg voor patiënten dichter bij huis te organiseren. Een van de mogelijkheden daarbij is dat een patiënt op afstand communiceert met een arts via een beeldscherm. Met de contracten die hierover tot nu toe gesloten zijn, is slechts 1,5 miljoen euro gemoeid. Dat is 2 procent van het totaal. De NZa vindt dit tegenvallen en wil opheldering van zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Zorg in de toekomst betaalbaar houden

"Wij gaan de komende tijd intensiever toezien op de afspraken", aldus de toezichthouder. Het plan om de zorg anders te organiseren is bedoeld om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar