Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinig animo voor opzet huishoudelijke hulp

24-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huishoudelijkehulp_01.jpg
De zogeheten dienstencheque waarmee het kabinet de bezuinigingen van 32 procent op huishoudelijke hulp wil verzachten, slaat nog niet aan. Dat blijkt uit een rondgang van Trouw langs enkele grote zorgaanbieders, samen goed voor een marktaandeel in de sector van zo'n 35 procent.
Bijbetalen
Wie huishoudelijke hulp wil via de dienstencheque moet ongeveer tien euro per uur zelf betalen. De gemeente legt ongeveer 12,50 euro per uur bij. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid heeft eind vorig jaar 190 miljoen euro vrijgemaakt om de subsidieregeling voor dit jaar en volgend jaar mogelijk te maken. De cheque moet 19.000 banen redden.
Maar Zion Jongstra, directeur van marktleider TSN-Thuiszorg, betwijfelt of dat zal gebeuren. Bij hem maken van de 60.000 cliënten slechts 210 mensen gebruik van de cheque. Dat aantal zal nog stijgen, meent Jongstra, maar niet zo snel als staatssecretaris Van Rijn denkt.
ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!