Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinig animo om huis energiezuinig te maken

15-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
930x520_zonnepanelen
Negen op de tien huizenbezitters voelen zich geremd om energiezuinige maatregelen te nemen als het gaat om hun woning. Ze verwachten gemiddeld 22.000 euro kwijt te zijn om het energielabel tot A op te krikken. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO.
Volgens de bank spelen behalve de hoge kosten ook andere factoren een rol. Zo zou er onder de huizenbezitters veel onduidelijkheid vanuit de overheid zijn. Er is daarbij geen vertrouwen in de haalbaarheid van het klimaatakkoord. Ook is vooralsnog niet duidelijk wat het akkoord concreet betekent voor woningbezitters.

Zonnepanelen

In de afgelopen jaren hebben minder dan de helft huiseigenaren aanpassingen gedaan om hun woning. Het gaat dan bijvoorbeeld om de installatie van zonnepanelen, de aanschaf van een nieuwe HR-combiketel of het aanbrengen van isolerend glas. Een vijfde van de woningeigenaren die aanpassingen heeft gedaan, zegt daar al meer dan 10.000 euro aan te hebben uitgegeven. ANP

Meer over:

huis, energielabel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!