Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weinig aangifte van fietsdiefstal

18-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_fietspad_03.jpg
Nog geen kwart van de slachtoffers van fietsdiefstal doet daarvan aangifte. Het afgelopen jaar meldden zich 110.202 mensen bij de politie om hun rijwiel als gestolen op te geven, maar instanties gaan er van uit dat het daadwerkelijke aantal rond de 450.000 ligt.
Cijfers
Dat blijkt uit cijfers die de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit voor De Telegraaf verzamelde. ,,Eigenaren beschikken vaak niet over gegevens van hun fiets om aangifte te kunnen doen of denken dat de politie het rijwiel toch niet kan opsporen", zegt directeur Titus Visser. ,,Daarom krijgen wij geen juist beeld van het probleem. Bovendien blijft er zo een levendige handel bestaan in gestolen tweewielers."
Informatie
De Avc roept slachtoffers op vooral aangifte te doen. ,,Liefst met zoveel mogelijk informatie zoals frame- en slotnummer, zodat als een partij fietsen wordt teruggevonden makkelijk de rechtmatige eigenaar opgespoord kan worden", stelt Visser.
ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!